Бургас, Култура, Общество

Бургаска област с 14 финалисти в Националното състезание по творческо писане на английски език

0

Хиляди  ученици от 6-ти до 12-ти клас  участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език.

На 21 февруари 2015 г. четири регионални международни журита, съставени от българи и чужденци, избраха най-добрите 112 есета. В края на март т.г. подбраните съчинения ще бъдат оценени отново от национално жури, което ще определи победителите в различните възрастови категории.

Тази година участниците от област Бургас са 315, като 14 от тях се класират за национално оценяване. Есетата – финалисти са написани от ученици от ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Васил Априлов“, ГРЕ „Г. С. Раковски“, СОУ „Кирил и Методий“, ГПАЕ „Гео Милев“, ГПНЕ „Гьоте“, ГРЕ „Г. С. Раковски“, ГЧЕ „Васил Левски“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Айтос.

Най-популярните теми сред есетата, класирани за  финалния кръг, са: „Откъде идват точките на гърба на калинката? „, „Ако дадете четка за рисуване на паун…“, „Ако училището ми беше човек…“, „Танцувай без мен“ , „Писмото, което така и не написах“, „Живееш само два пъти“, „Ако социалните медии бяха хора“ и др.

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега