Бургас, Култура, Общество

Бургаска област с 14 финалисти в Националното състезание по творческо писане на английски език

0

Хиляди  ученици от 6-ти до 12-ти клас  участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език.

На 21 февруари 2015 г. четири регионални международни журита, съставени от българи и чужденци, избраха най-добрите 112 есета. В края на март т.г. подбраните съчинения ще бъдат оценени отново от национално жури, което ще определи победителите в различните възрастови категории.

Тази година участниците от област Бургас са 315, като 14 от тях се класират за национално оценяване. Есетата – финалисти са написани от ученици от ОУ “П. Р. Славейков”, ОУ “Васил Априлов”, ГРЕ “Г. С. Раковски”, СОУ “Кирил и Методий”, ГПАЕ “Гео Милев”, ГПНЕ “Гьоте”, ГРЕ “Г. С. Раковски”, ГЧЕ “Васил Левски”, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Айтос.

Най-популярните теми сред есетата, класирани за  финалния кръг, са: “Откъде идват точките на гърба на калинката? “, “Ако дадете четка за рисуване на паун…”, “Ако училището ми беше човек…”, “Танцувай без мен” , “Писмото, което така и не написах”, “Живееш само два пъти”, “Ако социалните медии бяха хора” и др.

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега