Бургас, Общество, Топ новини

„Бургасбус“ оптимизира новата транспортна схема

0

От 24.02.2017 г. Бургас ще се сдобие с три нови линии. Нововъведенията се правят, след като кметът на Община Бургас Димитър Николов постави изискване към “Бургасбус” да се съобразят максимално с исканията на бургазлии.  

“Гражданите показаха, че желаят по-малко прикачвания и основната цел на новите линии е те да пътуват още по-бързо и по-удобно. С въвеждането им няма да се нарушат интересите на всички, които в момента ползват бързите линии”, каза директорът на “Бургасбус” Петко Драгнев. 

Наименованията на новите маршрути са Б11, Б12 и 9, а автобусите, които ще ги обслужват, ще са с валидатори. Те ще свързват най-големия комплекс на града “Меден рудник” с “Изгрев” и “Славейков”. Линиите са създадени след серия от разговори с жителите на “Меден рудник” и са съобразени с предложенията, които “Бургасбус” получи след въвеждането на новата транспортна схема.

Новите линии Б11 и Б12 ще заменят досегашните 11А и 12А, които ще спрат да се изпълняват. Нововъведенията са създадени така, че да допълват Бързата линия, а освен това ще наситят с превозни средства местата, където имаше нужда от намаляне на интервала  между автобусите. Не на последно място, новите линии ще дадат и алтернатива за маршрутите, където към момента  липсват валидатори в транспортните средства.

Линия Б11 ще минава през улица “Въстаническа”, през булевард “Захари Стоянов”, а след като излезе от комплекс “Меден рудник” ще минава през “Индустриална”, за разлика от бързата линия, която минава по околовръстния път.  Важно уточнение, което трябва да направим, е, че Б11 и Б12 ще използват старите спирки на Терминал Юг  и няма да влизат  в отбивката преди терминала. Пътят на автобус Б11 продължава по булевард “Демокрация” и стига до Терминал Изгрев през улица “Петко Задгорски”. Така ще свързва Зона Б на “Меден рудник” с комплекс “Изгрев”.

Линия Б12 ще покрива Зона А на комплекса и ще я свързва с комплекс Славейков. Автобусът отново ще преминава през улица “Индустриалана” и булевард “Демокрация”, но на кръговото в комплекс “Зорница” ще продължава към булевард “Проф. Яким Якимов” и Терминал “Славейков”.

Последната нова линия, която ще бъде въведена от 24.02.2017 г., е новата линия 9, която ще свързва “Меден рудник” с комплекс “Славейков”. Тя ще е оптимизирана комбинация от линиите 91 и 92, които ще преустановят пътуването си. Тази линия ще запази възможността на пътниците от всички зони в ж.к. “Меден рудник” да направят връзка с центъра на града, както и с площад “Трапезица” и автогара “Запад”. Тези, които до сега използваха спирките по улица “Гладстон” и “Сан Стефано”, ще видят алтернатива в спирките по булевард “Христо Ботев”.

Докато новите линии бъдат въведени в цялостната система, информацията на таблата в автобусите е възможно да дава грешки, за което предварително се извиняваме, казаха от “Бургасбус”.

Маршрутна промяна ще получи и обслужващата “Меден рудник” линия 9а. Тролейбусите ще продължат да се движат по маршрутите си, като по този начин с въвеждането на новите линии интервалът между превозните средства ще бъде 7 минути. 

Всички промени, направени досега по новата транспортна схема, целят улесняване на пътуванията и свеждане до минимум  прекачванията на пътниците.

По-подробна информация можете да получите на сайта на “Бургасбус”(www.burgasbus.info).

815a39ce742ab422a3f0d74ec1adf0dd

 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега