Бургас, Спорт

Бургас спечели домакинството за Световното по ушу за деца

0

Бургас бе избран за домакин на Световното първенство по ушу за деца през 2016 година. Новината съобщи на пресконференция в Общината президентът на Българската федерация по ушу – Стефан Колев.

“Тази сутрин ми се обадиха. Все още не мога да повярвам, че градът ни беше удостоен с тази чест и се пребори с Москва за домакинството на форум от такъв ранг”, каза той.

Международният конгрес, по време на който беше обявена държавата – победител, приключи днес в Джакарта, Индонезия. През май 2015 беше представена кандидатурата на страната ни за провеждане на престижното събитие у нас, като за домакин бе посочен Бургас, обявен  за Европейски град на спорта за 2015 г.

Ушу е изключително динамичен, доста труден и опасен спорт. Играе се от ниска възраст, а състезателите са в своята върхова кариера между 16 и 25 години, което означава че най-големите състезатели в света ще се представят в Бургас”, каза Стефан Колев.

В световните класации ушу е избран за спорт на 21 век, защото съчетава грижата за здравето, динамиката, атрактивността и така последователно всичките 12 критерии за полезност.

Стефан Колев заяви още, че Бургас ще има честта да е домакин и на Конгреса на световната федерация по ушу. Неговите очаквания са двете мащабни събития да допринесат и за развитието на спортния туризъм в Бургас, каквато ще бъде една от темите на форума.

автор: Михаил Колев


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега