Бургас, Общество

Бургас ще има свой скейт парк (СНИМКИ)

0

Напредва строителството на новия скейт парк в к-с “Изгрев”, близо до РУМ “Велека”. Той трябва да бъде отворен за посещение в началото на месец май. Общината изгражда този обект специално за своите най-млади жители и гости, в годината, когато Бургас е обявен за “Европейски град на спорта”.

Освен самата спортна зона, ще бъде изпълнена реконструкция на околната алейна мрежа, облагородяване на зелени площи и доставка на парково обзавеждане. В завършен вид скейт паркът ще представлява затворена система, съставена от извивки с височина от 1.2 до 1.6 м., “spine” трансфер, няколко “hip” трансфера с различен ъгъл, “bump”, 7-метров извит рейл, 4-метров извит ръб с тръба, 4-метров прав рейл.

скейт парк

Съоръжението включва още пирамида, висока 1.2 м., състояща се от “А – frame” трансфер и рейл, 2 трансфера с наклонени, прави ръбове + рейл, баланс, голям скок, “Bump” трансфер, пирамида, висока 1.5 м. – с извит ръб. Кръгът се състои от няколко сета стълби (2 бр., 3 бр., 5 бр.), наклонени ръбове, рейлове, “euro gap” и виражи.

скейт парк

С изпълнението на проекта ще бъдат благоустроени 2 571 м2 зелени площи, включително засаждане на 23 бр. широколистни и 20 бр. иглолистни дървета.

Алеите около съоръжението са с широчина приблизително 3 метра, като на места се образуват площадки с размер над 160 м2, които ще бъдат подходящи за практикуването на ролер спортове. Площта на алейната мрежа, предвидена за благоустрояване, е 1 947 м2.

скейт парк

Пространството е проектирано така, че да дава възможност за бързо развитие на начинаещите и приятни моменти при карането за по-напредналите скейтъри и ролеристи.

Паркът ще е подходящо място за провеждане на регионални и международни състезания. Той се изгражда в рамките на проект “Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас”, договор № BG161PO001/1.4-09/2012/019, финансиран по ОП “Регионално развитие” 2007 -2013 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега