Бургас, Спорт

Бургас ще бъде домакин на Световната купа по бойно самбо

0

Този уикенд Бургас е домакин на кръг от Световната купа по бойно самбо за мъже и жени. Престижното състезание ще се проведе в спортна зала “Младост” на три тепиха. Схватките ще са с продължителност 5 минути.

Подробности за турнира съобщиха днес Василий Шестаков – Президент на Световната федерация по самбо ФИАС, Роберто Ферари – Генерален секретар на ФИАС, Андрей Клямко – Първи Вицепрезидент, Сергей Елисеев – Вицепрезидент на ФИАС и Президент на Европейската федерация по самбо, Владимир Япринцев – член на Изпълнителния комитет на ФИАС и Президент на Беларуската федерация по самбо, Румен Стоилов – Вицепрезидент на ФИАС и Президент на Българската федерация по самбо.

“Горд съм, че нашият град е избран за домакин на толкова голям спортен форум. Вече имаме опита при провеждането на такова състезание, но във формат за ветерани. Приемам това надграждане като знак, че сме се справили добре.Благодаря още веднъж на ръководителите на световната, европейската и българската федерация по самбо за доверието, което ни гласуват. Вярвам, че ще го оправдаем.

Българската школа в този спорт има своите сериозни успехи. Сигурен съм, че ще се представим добре на този турнир и стискам палци на нашите бойци. Световната купа без съмнение ще изиграе роля за още още по-силното развитие на този спорт у нас. Пожелавам на всички състезатели много успех, кураж и сила на духа в състезанията. Надявам се всеки боец да намери своето достойно място в класирането, но най-вече да е доволен от своето представяне”, каза по време на днешната пресконференция кметът Димитър Николов.borba

“Българското самбо е сред най-силните школи в света, затова е естествено страната да присъства в нашия календар”, заяви Василий Шестаков.

Според Роберто Ферари това, че България е домакин, е гаранция за един отличен турнир със силни резултати.

Участниците са общо 200. Те ще защитават цветовете на 22 държави. Официалното откриване е в събота от 17.00 часа в спортна зала “Младост”.

“Обикновено такива големи състезания се организират в столични градове, но с динамичното развитие на Бургас през последните години нямам никакви колебания, че изборът ни е подходящ. Сигурен съм, че тук ще се оформи един нов център за развитие на самбото”, каза Румен Стоилов.

Световната купа в Бургас е последна и най-важна проверка за българските национали преди участието им в Световното първенство през ноември в Токио, Япония.

Василий Шестаков и Румен Стоилов връчиха на кмета Димитър Николов почетни значи на световната и българската федерация по самбо – за съдействието, което оказва при развитието на този спорт.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега