Бургас, Общество, Топ новини

Бургас се сприятели с китайския град Нандзин

0

Бургас и 8-милионният китайски град Нандзин подписаха меморандум за разбирателство и задълбочаване на приятелските взаимоотношения в областта на икономиката, културата и туризма. Това е първата от поредица административни стъпки, която завършва с побратимяване. Днес меморандума подписаха зам.-кметовете на двата града – Красимир Стойчев и Чу Йонгхонг.

От бургаска страна в срещата участваха още представители на Пристанище и Летище Бургас, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Свободна безмитна зона. Заедно те се постараха да представят на своите гости една визитка на града, показваща го в неговата най-добра светлина.

Представителите на Община Бургас наблегнаха върху презентирането на трите нови бизнес зони – Индустриален и логистичен парк – Бургас, Българово и Равнец. Първите две са подходящи за малкия и средния бизнес, заради размера на предлаганите от тях парцели за изграждане на производства. Зоната в Равнец е подходяща за големи стратегически инвеститори.

Наричат Нандзин “Южната столица на Китай”. Всъщност 2500-годишният град действително е използван като столичен при 10 от управляващите династии. Нандзин е разположен в делтата на Яндзъ. В града оперира огромно речно пристанище със 77 корабни места, което обслужва 700 кораба месечно.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега