Бизнес, Бургас

Бургас се сдоби с първата си соларна станция за зареждане на електромобили

0

Първата бургаска соларна станция  за електромобили работи от днес пред Пантеона в Морската градина. Всеки, който е привърженик на  устойчивия градски транспорт и опазването на околната среда, може да се запознае с условията за ползване и поддръжка на електрическите превозни средства.

“Изграждането на соларната станция е акцент в тазгодишната ни програма от инициативи, посветени на Европейската седмица на мобилността. Идеята ни е да намерим подходящо място, където тя да бъде позиционирана за постоянно”, обясни зам.-кметът по бюджет, финанси и стопански дейности Красимир Стойчев.

Освен тест драйв на електроскутери и други превозни средства, бургазлии и гостите на града ще могат да опитат пред Пантеона соларно кафе и слънчев фреш, приготвени в соларната станция.

Другите събития, включени в програмата на Европейската седмица на мобилността,  са  озеленяване на спирка по линията на  автобус № 4, поставянето на зелен автомобил на пешеходната пътека на ул. “Богориди” и ул. “Демокрация”, на арт инсталация зелен остров, представляваща кораб от растителност на кръговото кръстовище на кв. Сарафово, на инсталация от контейнери за отпадъци и зелена пътека.

“Надяваме с тези инициативи да преобразим няколко малки градски пространства и да приоритизираме алтернативните начини за придвижване, използвайки природните дадености на града и морския транспорт”, обясни Руска Бояджиева, ръководител на проекта “Интегриран градски транспорт”, чрез който се финансира Европейската седмица на мобилността.

В рамките на Седмицата на мобилността ще бъде даден старт и на изграждането на новата автогара в к-с “Меден рудник”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега