Бургас, Общество

Бургас се представя на най-голямото туристическо изложение в света

0

Бургас влиза в полезрението на световната туристическа индустрия и представя своя потенциал като атрактивна дестинация не само за почивка, но и като възможност за бизнес и инвестиции в тази сфера.
Градът участва в най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което се провежда от 8 до 12 март. Община Бургас присъства на националния щанд, който е разположен върху 400 квадратни метра на престижния световен форум. В продължение на няколко дни морският град ще представи своите природни дадености, културно-исторически обекти и предстоящите фестивали.
Амбицията на Община Бургас е съвместно с туристическия бранш да следва най-новите тенденции в развитието на този сектор от икономиката. Целта е забележителностите и потенциалът на града да бъдат популяризирани в широк мащаб и по този начин да бъдат привличани все повече посетители от различни краища на света.
Във втория ден на изложението ресорните министри от държавите, които участват във форума, ще се включат в Седмата среща на Световната организация по туризъм към ООН под надслов “По пътя на коприната”. На нея ще бъде представен потенциалът на България като целогодишна туристическа дестинация.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега