Бургас, Спорт

Бургас се кандидатира за Европейски град на спорта 2015

0

“Впечатлен съм от отношението към спорта и инвестициите, които се реализират в тази сфера в Бургас” , заяви президентът на ACES Europe Джан Франческо Лупатели, след като изслуша аргументите на кмета Димитър Николов и екипа му, подкрепящи кандидатурата на Бургас за Европейски град на спорта през 2015.

Президентът на ACES Europe /Асоциация на европейските столици и градове на спорта/ беше придружен от Хуго Алонсо – Генерален секретар на организацията, както и от двама нейни делегати – Лукас Ворел от Чехия и Данило Монтанари от Италия.

“Бургас има опита в организирането и провеждането на национални и международни спортни мероприятия. Много федерации го предпочитат като място за провеждане на големи състезания. През последните няколко години броят на официалните турнири в календара ни нарастна 3 пъти. Напоследък наблюдаваме едно завръщане на бургазлии към залите, стадионите и кварталните спортни игрища. Това се случва едновременно с реализацията на сериозни проекти за обновяване и увеличаване на спортната инфраструктура в града. Най-много усилия са насочени към осигуряването на условия за практикуване на любителски спорт, както и към благоустрояване на училищните спортни зони.

За нас ще е привилегия, ако бъдем одобрени за Европейски град на спорта. Целта ни е да увлечем възможно най-голям брой бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убедим, че това е най-приятният и полезен начин за прекарване на свободното време”, каза кметът Николов.

Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел “Спорт” Веселина Деведжиева представиха подробна презентация за инвестициите и грижите за спорта, осъществени през последните години.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега