Бургас, Общество, Топ новини

Бургас предлага най-добрите условия за деца в риск (СНИМКИ)

0

Постоянният представител на Световната Банка в България – Тони Томпсън, представителят на Европейската комисия в София – Огнян Златев, както и представители на Министерството на труда и социалната политика писаха пълна шестица на Бургас в прилагане на най-съвременни и устойчиви модели  в грижата за деца в риск и деца със специфични потребности.

Официалната делегация посети Общностния център “Надежда” в комплекс “Меден рудник”. Тук те се запознаха със стартиралите дейности по проект “Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа “Надежда”.

деца басейн

“В Бургас сме се фокусирали върху грижата за децата. Много съм щастлива, че тази политика се споделя от всички специалисти и партньорски организации, с които работим. Изключително сме благодарни на нашите колеги от Министерството на социалната политика за всички напътствия и неизменна подкрепа. Вярвам, че успешното ни партньорство ще продължи да се развива и занапред”, каза в приветствието си зам. – кметът Йорданка Ананиева.

????????????????????????????????????

Веднага след това гостите имаха възможност да видят нагледно работата в специализираните кабинети  – логопедичен, лекарски, както и възможностите за спорт и развлечение в детското заведение.

“Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа  “Надежда” дава възможност да се види целия спектър социални услуги, които се предоставят в България. Това е най-добре изпълненият проект за социално включване, финансиран от Световната банка тук”, заяви Тони Томпсън.

78609ab2cacdca87a0a8b175b2cab33d

На срещата присъстваха още г-н Илиян Саралиев – началник на отдел “Програми за социално включване” в МТСП, управители на центрове и услуги на територията на община Бургас и др.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега