Бургас, Спорт

Бургас посреща най-добрите шахматисти от Източна Европа

0

Бургас ще бъде домакин на източно-европейския шампионат по шахмат, който ще се проведе от 17 до 19 юли /петък, събота и неделя/.  Фигурите в залата на хотел “Приморец” ще местят над 120 представители на  8 държави – Русия, Украйна, Азербайджан, Турция, Гърция, Македония, Румъния и България. 

Това е първото издание на Източноевропейския шампионат, който е част от мероприятията за отбелязване на “Бургас- Европейски град на спорта 2015”. Организаторите допускат до участие само шахматисти  с коефициент до 2200 – мъже, жени и деца. Ще се играе по Швейцарската система в 7 кръга.

Сред претендентите за челните места са  и младите надежди Нургюл Салимова, която е №1 в Световната ранглиста за деца до 12 години с коефициент 2143, и Цветан Стоянов, който е пети в Световната ранглиста в същата възрастова група при момчетата, въпреки че е с година по-малък. Нургюл и Цецко са състезатели на шахматен клуб “Бургас 64”, с личен треньор Живко Жеков.

Първите партии от Източноевропейския шампионат ще започнат в петък в 13:30 часа. На следващия ден началото е в 12:00 часа. В неделя състезанието ще започне сутринта и ще продължи до 14:00  часа, за когато е предвидено награждаването и официалното закриване.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега