Бургас, Общество, Топ новини

Бургас отбелязва Световния ден за борба със СПИН

0

С Общинска АНТИСПИН кампания в Бургас ще бъде отбелязан Световният ден за борба със СПИН. Тя е под мотото  „Да запазим посоката, да продължим пътя!“ и се подкрепя от Местен координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерство на здравеопазването.

Кампанията е организирана от Община Бургас съвместно с РЗИ, Сдружение „Равновесие“, Сдружение „Доза обич“, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Каритас , Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, БМЧК, бургаски училища.

Програма за отбелязване на Световния ден за борба със СПИН

01.12.2014 год. (понеделник):
от 10:30 -13:30 часа
–    Доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилни медицински кабинети, разположени на възлови места в град Бургас: БСУ, Площад „Тройката“ и пред „Часовника“ до сградата на Община Бургас. Екипите в мобилните кабинети са представители на: РЗИ-Бургас, Сдружение „Доза обич“, Областен ромски съюз“ и Сдружение „Каритас“.

–    Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Община Бургас, БМЧК, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Доза обич“, Сдружение „Каритас“ и Сдружение „Равновесие“ ще раздават здравно-информационни материали с цел -популяризиране на употребата на предпазни средства и мотивиране на  гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

от 12:30 до 13:30 часа.
–    Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници  на техните съученици и учители по бургаските училища;

от 14:00 до 16:30 часа
– Младежка дискусия, свързана с превенция на ХИВ/СПИН и със застъпничеството за здравно образование в училище – Заседателната зала на Община Бургас

от 17:30 ч. до 18:30 ч.
–    Младежко огнено шествие в подкрепа на борбата с ХИВ и съпричастност към хората, живеещи с  ХИВ и запалване на традиционната огнена панделка. (начален пункт – „Трия сити център“ и краен пункт – „Часовника“, пред сградата на Община Бургас)

На 01 декември (понеделник) призоваваме всички в 21 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН. Да се обединим и да станем част от световната съпричастност към скръбта на близките на засегнатите от ХИВ/СПИН! Да отправим послание до цялото общество за толерантност и уважение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега