Бургас, Общество

Бургас направи още една успешна стъпка в развитието на туризма

0

Сдружението на общините от Югоизточния регион, в което водеща е Община Бургас, успешно реализира проект за популяризирането на културно-историческото наследство. Проектът “Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма / CHARTS/” е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC.

В рамките на проекта е изработен план за устойчиво развитие на туризма в община Бургас и нейните партньори в Югоизточния регион. С негова помощ културата, историческото наследство и туризмът могат да бъдат планирани на регионално или местно ниво. Опитът на общините в сферата на туризма е представен в специален наръчник и видеоклип.

“Пътеводител на културно-историческото наследство на Югоизточен регион” е друг резултат от проекта. Изданието е с практическа насоченост и е предназначено за гости, туристи и посетители на общините Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол. В него може да се намери интересна и полезна информация за културно-исторически забележителности, фестивали, музеи, природни забележителности, дейности в свободното време. Хартиеният вариант е разработен на български и английски език и е достъпен в Туристически информационен център-Бургас.

Проектът “Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма” доразвива методите и стратегиите, използвани досега в развитието на културата и историческото наследство.

Повече информация за проекта, партньорите и дейностите може да получите на www.charts-interreg4c.eu/ , както и в раздел Реализирани проекти, на сайта на Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега