Бургас, Спорт, Топ новини

Бургас изпусна шанса за боксова галавечер с участието на Тервел Пулев

0

Бургас изпусна възможността да бъде домакин на престижна боксова галавечер с участието на Тервел Пулев. Желанието на родния боксьор е било да се бие в морския град, но заради недовършената зала “Арена Бургас” това няма как да стане. Това обявиха Тервел и брат му Кубрат при днешното им посещение в споретен център “Аякс” по покана на едноименния боксов клуб “Аякс”, където треньор е техният приятел Милен Паунов. Там двамата се срещнаха със своите фенове с които разговаряха и се снимаха. 

“Тервел имаше голямо желание да се бие в Бургас, но тъй като новата зала не е готова, това не може да се случи. Искахме да направим едно емоционално откриване на “Арена Бургас” с една невероятна галавечер, с участието на много шампиони, включително и сериозни чуждестранни имена. Двамата с него сме водили тук много двубои. На едно Републиканско първенство дори зрители нахлуха на ринга, имаше екаслация на напрежението. Публиката тук е много емоционална и силна, а това дава отражение и върху самите боксори”, заяви Кубрат Пулев.

Братя Пулеви благодариха за поканата на Милен Паунов и заявиха, че са дошли в Бургас, за да демонстрират уважението си към него за това, че той иска да покаже на по-младите онова, което е научил през годините.

“Това е една приятелска среща, искаме да мотивираме присъстващите младежи, да се срещнем с тях. Освен това да покажем и своето уважение към Милен. Той е един качествен човек, освен и боксьор. Когато с брат ми сме завоювали медали, не сме ги спечели само ние и те не са благодарение на нас и треньорите ни, а и на останалите боксьори, с които сме водили сериозни битки, за да се развиваме”, каза още  Кобрата.

Неговият брат добави, че в последно време децата масово са вглъбени в телефоните си, докато хора като Милен Паунов им предлагат алетернатива, която дава шанс да младите да правят нещо по-различно. 

“Затова искаме да уважим и подкрепим Милен, че се стреми да развива спорта и да прилага своя специфичен стил на бой и на по-младите”, каза още Тервел.

От своя страна Паунов благодари на Кубрат и Тервел за посещението им и добави, че за него е било голяма чест да тренира с тях.

“За нас като град е огромно щастие, че боксьори от такава класа ни гостуват. Основното ни желание е чрез тях да популяризираме бокса в Бургас. Доста от момчетата, които тренират в нашия клуб, са вдъхновени именно от братя Пулеви”, каза още той.

Въпреки изпуснатия сега шанс за двубой на Тервел в Бургас, той не изключва възможността един ден да се бие тук и то в мач за европейска титла при професионалистите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега