Бургас, Култура

“Бургас харесва младите” представя патриотичния спектакъл “Време е … Свобода”

0

Инициативата “Бургас харесва младите” и Дружество за младежка и социална политика ще представят патриотичния спектакъл “Време е … СВОБОДА!” в кварталите на Бургас. Това е начинът, с който младите хора в града ще отбележат Националния празник 3 март – Освобождението на България от османско иго.

Въздействащият спектакъл “Време е…СВОБОДА!” е на режисьора Христо Симеонов и е създаден специално за своеобразното турне на младежите.

Свободата! Нашата! Българската! Тя лети на крилете на младостта! Защото именно те – младите луди глави носят пробуда, палят пожари… И живот дават за свободна България! Те имат много имена.. Гледат ни с много очи… Затова! Нека ги почитаме! Нека ги споменуваме! Нека ги знаем и помним! Защото и днес ни казват,,Време е…Свобода!” Това е посланието на младите бургаски таланти Теодор Каракачанов, Мартин Йорданов, Николай Стойчев, Петър Дичков, Богомила Цекова и Христо Хр. Симеонов, които ще ни подарят своя спектакъл-откровение! Спектакъл-ПОКЛОН!

Спектакълът ще се играе при вход свободен и ще бъде с начален час – 18.00 ч. Ето кога и къде може да го гледате:

28.02.2018 г. – кв. Долно Езерово, ОУ “Христо Ботев”

01.03.2018 г. – кв. Рудник, НЧ “Възраждане 1927” 

02.03.2018 г. – кв. Ветрен, НЧ “Обнова 1923”

Събитието е част от кампанинята “Събуди се!” на “Бургас харесва младите” и Дружество за младежка и социална политика, и цели да провокира младите хора в града да бъдат по-активни, по-задружни, да не забравят корените си и да уважават българската история, традиции и фолклор.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега