Бургас, Топ новини

Бургас е избран за Европейски град на спорта 2015

0

Бургас е официално одобрен за Европейски град на спорта през 2015 година. Потвърждението дойде с писмо от г-н Джан Франческо Лупатели – президент на ACES Europe – Асоциация на европейските столици и градове на спорта, която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия. В него пише следното:

“Поздравления за наградата, защото вашият град е наистина добър пример за използването на масовия спорт като инструмент за постигане на интеграция, образование и уважение, които са основните цели на ACES Europe. Вие сте развили забележителна спортна политика с хубави съоръжения, програми и дейности. От сега нататък Бургас е добре дошъл в семейството на ACES Europe”.

Българският град бе избран измежду двайсетина кандидати от целия континент. Силно влияние върху журито е оказала политиката на Община Бургас за обновяване и увеличаване на спортната инфраструктура – басейни, спортни комплекси, спортни площадки и велоалеи, училищни игрища и салони, активната й работа с подрастващите и усилията за социално включване на хората с увреждания чрез спорта.

“Благодаря на цялата спортна общественост в нашия град, на бургаските шампиони, на председателите на спортни федерации, които обединено подкрепиха кандидатурата ни. Този успех е и ваш! Приемам отговорно обявяването на Бургас за Европейски град на спорта. Целта е да увлечем възможно най-голям брой бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убедим, че това е най-приятният и полезен начин за прекарване на свободното време”, каза кметът Димитър Николов.

Предстои изготвянето на програма с различните събития и активности, с които Бургас ще насити спортната си програма за следващата година.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега