Бургас, Общество

Бум на родените близнаци в МБАЛ-Бургас през 2014

1

17 двойки близнаци са проплакали в Родилното отделение на МБАЛ-Бургас през изминалата година, съобщиха от лечебното заведение.

През 2014г. броят на родените деца е близо 2 000, като съотношението между момчета и момичета е почти наравно.  Миналата година се е оказала най-важна за 15 семейства с репродуктивни проблеми, които са сбъднали  мечтата си да станат родители след процедури в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас. От Звеното посочват, че процентът на успешните бременности е повече от добър.

Тазгодишният Бабинден е на път да постави рекорд, защото само до момента в МБАЛ-Бургас са се родили  8 бебета.  Броят им е наистина голям  в сравнение с останалите дни, когато на бял свят идват между 5 и 6 деца. Според акушерки, броят на родителите, които избират нетрадиционни имена за децата си, не е голям.

„Традицията бебето да бъде кръстено на бащата или майката на съпруга, все още продължава”, казват от Родилно отделение.  Налице е обаче друга тенденция – част от родителите на момиченца решават да премахнат последната гласна от фамилията на дъщеря си.

Навръх своя професионален празник – лекарите и акушерките в Родилно отделение си пожелават в Бургас и областта да се раждат повече деца. От началото на 2015-та година броят на родените бебета е 106.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега