Uncategorized

България подписа Меморандум за поевтиняване на роуминга и със Сърбия

0
България и Сърбия подписаха Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг помежду им. След Македония това е втората държава от Западните Балкани, с която подписваме такова споразумение. 

 
По своята същност то предвижда властите да вземат мерки, така че да насърчат мобилните оператори да се договорят, от своя страна, и така да се стигне до трайното поевтиняване на услугата.
 
В момента цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2.99 лв. до 6.99 лв. на минута разговор и около 25 лв. на мегабайт. Това са едни от най-високите тарифи в Европа.
 
От поевтиняването на разговорите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона граждани на двете държави. 
 
Документът бе официално подписан от ресорните министри на двете страни – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло Московски и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич. Това съобщава БНТ.
 
Това е поредната крачка към изпълнението на един от основните приоритети, за които страната ни ще работи в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – комуникационна свързаност между Западните Балкани и държавите членки.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега