Uncategorized

Българското кисело мляко стана № 1 на американския пазар

0

Българско кисело мляко се котира в Америка. То беше избрано за №1 в американска класация за нови млечни продукти.

Тази класация означава популярност, защото американският потребител не е запознат с българското кисело мляко. Много хора вече знаят, че съществува такъв вид българско мляко”, каза в предаването „Тази събота” Атанас Вълев – собственикът на марката – който направи пробива.

По думите му единствената разлика между гръцкото мляко и нашето е, че тяхното е изцедено.

Слоганът гласи „Нека гърците да имат техните философи, млякото оставете на нас” . Самите гърци също го приемат от сърце и се смеят, разказа производителят.

По думите му те самите казват, че това е истинското мляко.

Консуматорите, които искат здравословно хранене, все повече се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на захар и този кисел вкус започва все повече да им допада, добави бизнесменът.

По думите му не е нужно бактерията да вирее, тя е вече създадена и промишлено се продава в прахове, които могат да се използват навсякъде:

„Важното е суровината, а ние използваме много качествено прясно мляко, което идва от крави, които пасат в планините в северната част на Ню Йорк. Там го произвеждаме. Много е важна комбинацията от щамовете на бактерията”.

Атанас Вълев живее от много години в САЩ. Първоначално е свирил на китара, работил е и в строителството.

Казва, че неговата история с нищо не е по-различна от тази на всеки стартиращ бизнесмен. Всичко тръгва или от кухнята, или от гаража.

“Не си спомням да ми е било трудно да започнем. Трудно ми беше да направим вкуса такъв, какъвто е в кухнята. Трудно е да направиш домашно кисело мляко в индустриални условия. Начинът на производство е доста труден”.

Това, което правим в Америка, е някакъв вид революция. Новото е връщане на старото – истинското автентично кисело мляко. В България също е възможно, но е необходим контрол, за да сме сигурни, че е истинско, каза производителят.

Източник: www.btv.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега