Общество, Топ новини

Българска снимка е сред 25-те най-вдъхновяващи на света

0

Фотографията “Стара река” на Иван Миладинов зае 24-то място в престижния международен конкурс 2017 Sony World Photography Awards. Това стана възможно, след като съдиите избраха неговата фотография за победител в Националния конкурс на България, който се явява предварителен етап в конкурса.

Отличеният кадър е заснет в началото на октомври 2016 г., когато есенните цветове са най-красиви и наситени. Реката се намира в резервата Старата река, създаден да съхрани дивата природа около нея. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен.

Роден и израснал в София, Иван Миладинов е прекарал десет години в изучаване на биология, когато през 2008 г. започва да снима различни пейзажи. Скоро след това решава да се посвети на фотографията, пише Hicomm.

Sony World Photography е най-големият фотографски конкурс в света, а Националните награди са глобална програма, отворена за фотографи с различни способности. Тя има за цел да открие най-добрата снимка, направена от местен фотограф в 65 страни.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега