Uncategorized

България иска нов договор с Русия за оръжията

0

15 страни, сред които и България, вече подкрепят идеята на Германия за ново споразумение с Русия за контрол над оръжията, съобщи германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от Reuters. “Европа е в опасност. Колкото и да е трудно, ние имаме нужда от повече диалог (с Русия), а не от по-малко”, каза той в интервю за Die Welt.

Социалдемократът Щайнмайер, който е номиниран за президент на Германия през следващата година, изложи идеята си за оръжейно споразумение с Русия за първи път през август.

Целта е да се спре ескалацията на напрежението в Европа. Идеята е подкрепена още от Австрия, Белгия, Испания, Италия, Румъния, Словакия, Франция, Чехия, Швеция и други. Русия и ЕС се договориха за тристранни преговори с Украйна за газа Тръмп иска преразпределение на членския внос в НАТО Германският външен министър призова и други да подкрепят инициативата.

Страните проведоха консултации в Берлин в петък и планират и нова среща на министерския форум на ОССЕ на 8-9 декември в Хамбург.

Американски официални лица са скептично настроени към германската инициатива с довода, че Русия така и не спазва съществуващите вече споразумения и договори, посочва Reuters, цитирана от “24 часа”.

 

Източник: Мениджър 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега