Общество

България е отлично място за инвестиции в туризма със стабилност и ниски данъци

0

България има огромен потенциал да развива различни видове масов и специализиран туризъм и предлага

отлични условия за инвестиции в сектора. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на инвестиционен форум пред колегите си министри от страните участнички в международното туристическо изложение WTM в Лондон.

Българското правителство издигна туризма в национален приоритет и постави сериозен акцент върху развитието на туристическата инфраструктура, подчерта тя. Страната ни става все по-притегателно място за инвестиции в туризма заради финансовата стабилност на държавата и нормативната база, насърчаваща големите инвеститори. Сред предимствата на България са също 10% ставка на корпоративния данък и 10% данък общ доход, политическата стабилност, ръст на БВП от 3.4% за 2016 г. (пето място в ЕС) и второ най-ниско съотношение държавен дълг/БВП в рамките на Съюза. България е известна и с най-бързия интернет в Европа, поясни още тя. 

Министър Ангелкова представи пред колегите си картата на българските инвестиционни проекти в туризма, подготвена от ведомството. Тя включва около 30 предложения към инвеститорите, но техният брой може да се увеличава в бъдеще. Сред обектите за инвестиции има паркове, плувни и СПА комплекси, експозиционни центрове и др.

Ръстът на туризма в България е по-висок от тези за Турция, Италия и Франция, сочат данните  на Световния барометър за туризъм на Световната организация по туризъм към ООН. Средно за последните 5 години България има два пъти по-високо увеличение на туристическите пътувания от чужбина спрямо нивото на ЕС, а 7 от всеки 100 евро, инвестирани в страната, са вложени именно в туризъм, отбеляза министър Ангелкова. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега