Общество

България с нов световен рекорд за книгата на Гинес

0

Повече от 550 души взеха участие в създаването на най-голямата фигура от стъклени бутилки – постижение, което бе официално вписано в “Книгата за рекордите на Гинес”.

Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в к.к. “Камчия”, област Варна и има формата на Coca-Cola бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв.м, тежи приблизително 19 тона и съдържа думата “БЪЛГАРИЯ”, изписана върху нея. Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти. Предишното постижение принадлежи на Токио и е поставено през 2014.

Варна бе избрана за “Европейска младежка столица 2017” за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата “Варна – Европейска младежка столица 2017”.
 
 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега