Бургас, Общество, Топ новини

БСУ ще обучава студенти и в направление “Педагогика”

1

Националната агенция за оценяване и акредитация е дала положителна оценка и акредитация на професионално направление 1.2. Педагогика за ОКС „бакалавър“ по Предучилищна и начална училищна педагогика и ОКС „магистър“ по Предучилищна и начална училищна педагогика в Центъра по хуманитарни науки на Бургаския свободен университет (БСУ).

И по дванадесетте критерия за оценяване оценката за БСУ е положителна.

Продължителността на обучението за завършили професионално направление “Педагогика” е 2 семестъра (една година) и завършва със защита на дипломна работа, а за завършили специалности от други професионални направления – 4 семестъра (две години) и защита на дипломна работа.

Приемът в магистърска програма Предучилищна и начална училищна педагогика вече започна. До момента водещи специалности в ЦХН бяха журналистиката, връзки с обществеността и социални дейности. Наш източник от университета заяви, че целта на центъра е в дългосрочен план да развива студенти в направление “Педагогика”. Само преди няколко семестъра в Центъра по хуманитарни науки беше открита и специалност “Психология”, която също придоби голяма популярност и се радва на засилен интерес от кандидат-студентите.


1 Коментар

  1. Илиана Петкова август 17, 2016 at 1:26 -  Отговор

    Честито на колегите, но предполагам че става въпрос за ОКС “Магистър”. Няма как да се получава степен “бакалавър” само след 1 година обучение.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега