Политика

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета “Борисов 3”

0

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета “Борисов 3” за провал в политиката за борба с корупцията.

Искането е подписано от 80 народни представители от левицата. Мотивите са описани на десет страници. Засегнати са секторите на здравеопазването, обществените поръчки, строителство и саниране, контрабанда.

„От това гласуване ще проличи има ли воля за борба с корупцията или не, кой иска да се бори с корупцията и кой не”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

„По-добре сами срещу корупцията, отколкото част от статуквото, което брани корупцията”, добави тя.

„Виждате какво се случи и сега в зала – отхвърлиха предложението за анкетна комисия за санирането, защо, нека да я направим, нека да видим истината”, коментира Нинова.

„Не приемаме вота на недоверие за саботаж на председателството, а за отговор на 83 процента от българските граждани, които считат, че това им е проблем номер едно”, каза лидерът на БСП.

Според нея борбата с корупцията и всички опозиционни прояви, включително вот на недоверие, е проевропейска политика, а не антиевропейска.

„Идете да попитате някой европейски лидер съгласен ли е за шест месеца да се затвори борбата с корупцията и нищо да не се говори, защото някоя държава е председател”, посочи Нинова и отбеляза, че когато има проблеми, те трябва да се решават. По думите й кой с кого ще управлява е съвсем друга тема.

Лидерът на БСП коментира, че управляващите се готвят за позиция “и вие сте били корумпирани, не говорете за корупция”, която, според нея, е изключително грешна. Тя посочи, че по време на всички управления е имало случаи на корупционни практики и никой не отрича това, но разликата днес била, че ножът е опрял до кокала и трябва да се сложи край. Ние го осъзнаваме и искаме всички мерки, за да се намали корупцията, те не го осъзнават и искат да продължим по същия начин, казвайки: “Ама и вие сте били някога корумпирани, затова не се обаждайте”, добави Нинова.

В отговор на въпрос лидерът на БСП изрази надежда докладите на ДАНС и прокуратурата за проверката в приходните агенции да видят бял свят. Има тежки констатации на правоохранителните органи, че системите на приходните агенции са пробити, че в тях се влиза от множество точки, че се заличават данни на акцизни стоки, поради което не се внася акциз и ДДС на определени стойности, които не мога да ви споделя, защото е класифицирана информация, обясни Нинова. Уверявам ви, че ако прочетете тези доклади, няма да има изобщо нужда от дебат за вот на недоверие, коментира тя.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега