Бургас, Политика, Топ новини

БСП смени слаби водачи, но остави Петър Кънев в Бургас

0

БСП определи водачите на листи за предстоящите избори. Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро решиха да направят редица рокади сред водачите на листи, които са се представили лошо на последните избори. 

Сред сменените обаче не е водачът на листата в Бургас – Петър Кънев, макар да докара партията до 4-та политическа сила в Бургаска област и да стопи гласовете на партията само за 3 месеца с хиляди гласове. 

Изпълнителното бюро продължава да държи на Кънев, защото той отново ще поеме финансовата тежест на кампанията. Това си остава сериозен фактор при взимането на решението от страна на лидерката Корнелия Нинова. 

През последните месеци бизнесът на Кънев процъфтява, като получава десетки милиони от обществени поръчки дадени му и от ГЕРБ, и от служебното правителство. Очаква се, че Кънев отново ще печата хартиените бюлетини за предстоящите избори, макар това да е задължение на БНБ.

Бургазлията Атанас Зафиров и този път няма да се завърне начело на бургаската листа, а ще продължи да води листата в Сливен. От листата стана ясно, че отпада проф. Юлия Йоргова, а неформалният червен лидер и силен преференциален кандидат Николай Тишев също ще е извън листата, нещо за което писахме още миналата седмица.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега