Бургас, Политика, Топ новини

БСП-Карнобат издигна Тодор Байчев за кмет

0

Над четири часа продължи петото заседание на ХVІІ конференция на общинската организация на БСП в Карнобат. Акцентът на форума беше избор на кандидат за кмет на предстоящите местни избори през есента.

На проведените преди това събрания на основните партийни организации бяха номинирани 8 кандидати.  След серия от самоотводи, на „финалната права„ останаха общинският лидер на БСП Тодор Байчев и сегашният кмет Георги Димитров – втори мандат градоначалник от БСП.

Обсъждан преди това като партийна кандидатура, няколко седмици преди конференцията Димитров заяви, че ще участва в кметската надпревара като независим кандидат, желаещ подкрепата на БСП.

След тайно гласуване надделя партийната кандидатура. С над две трети от гласовете, делегатите подкрепиха и утвърдиха в кметската надпревара през октомври карнобатските социалисти да бъдат представени от своя общински лидер Тодор Байчев.

Сред официалните гости на конференцията бяха Атанас Мерджанов – член и говорител на ИБ на НС на БСП, водачът на листата на БСП Лява България за Бургаски избирателен район Петър Кънев, Пенко Атанасов – член на НС на БСП, областният лидер на партията в Бургас Николай Тишев.

атанас мерджанов николай тишев георги димитров

Тодор Байчев е роден на  11 април 1973 г. в гр. Карнобат. Средно образование е завършил в родния си град, а висше – юридическо – във Варна. Работи като адвокат на свободна практика в областта на наказателното право. Член е на БСП от 2007 г. За председател на общинската организация на БСП е избран  през месец април 2012 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега