Политика, Топ новини

БСП иска оставката на Цецка Цачева заради проблема с Търговския регистър

0

БСП поиска оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и на председателя на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради кризата с Търговския регистър. Платформата не работи от няколко дни, а според левицата има съмнения, че ще бъдат изгубени данни. На “Позитано” 20 смятат, че хаосът е заради “вупиюща некомпетентност”.

Според депутата от БСП Крум Зарков оставките трябва да бъдат подадени незабавно, тъй като хаосът е голям, а реакция няма. В противен случай социалистите ще поставят въпроса в парламента в началото на новия политически сезон. По думите му Цачева е знаела за проблемите, както и че Даскалова не изпълнява задълженията си, но не е предприела нищо.

Зам.-председателят на БСП Деница Златева попита по време на пресконференция на партията днес дали е вярно, че системата е оставена без гаранционно обслужване и дали поръчката за поддръжка е спечелена от фирма на козметичка.

Регистърът е офлайн от петък, което доведе до притеснения сред гражданите и собствениците на фирми заради възможни злоупотреби при отсъствието на регистър. Веднага след срива правосъдният министър Цецка Цачева сезира прокуратурата, ДАНС и МВР.

Това е поредният проблем с регистъра от началото на годината. През пролетта, основно заради недомислена законодателна промяна, вписването на промени в дружествата започна да се бави с над 30 дни. Директор на Агенцията по вписванията е свързаната с Делян Пеевски Зорница Даскалова. Преди това тя беше член на КЗК. До този момент нито Даскалова, нито Цецка Цачева са коментирали публично ситуацията. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега