Бургас, Политика, Топ новини

БСП Бургас се разграничи от Бенчо Бенчев

0

“Ръководството на БСП – и местното, и националното, снема доверието от Бенчо Бенчев. Към него е отправена покана да подаде оставката си. Това е нормалният политически изход от ситуацията”. Това заяви за “Здравей, България” адвокат Евгений Мосинов, зам.-председател на групата общински съветници на БСП в Бургас.

В края на миналата седмица бургаският общинар Бенчев беше арестуван заедно с Митьо Очите в Турция.

“За нас ситуацията е изключително изненадваща и неприятна от политическа гледна точка и мисля, че ръководството на БСП взе необходимата навременна реакция – тя е ясна, точна и категорична”, заяви Мосинов, като поясни, че ако Бенчев сам не подаде оставката си, той може да бъде изключен от партийната група.

Бенчев е заместник-председател на Общинския съвет и е от гражданската квота на БСП. Името  му нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс”-а, който той притежава. Исторята не мина без политически престрелки.

“При БСП лицемерието е в голяма степен. Това е една партия от милионери, които се правят на социалисти. Това учудване, което те демонстрират сега, е много смешно. В Бургас и в цяла България знаят за тези контакти”, заяви Слави Ангелов. 

“Може и да не се стигне до обвинения. Ние виждаме резултати от един обиск в момента. Никой не знае какви са доказателствата, събрани в тази насока”, коментира на свой ред Кирил Радев, бивш директор на НСБОП.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега