Бургас, Политика, Топ новини

БСП Бургас на кръстопът – Кънев или Зафиров

0

БСП-Бургас скоро се очаква да реди листата си. Водачът отново ще бъде решен от лидера Корнелия Нинова и все още не е ясно дали ще има промяна по този параграф.

Нестихващите скандали с обществени поръчки за милиони на досегашния депутат Петър Кънев сринаха партията до 4-та политическа сила в Бургаско. Личният му вот падна с близо 50% на последните избори – 1760 преференции на изборите през април, а на последните събра едва 908. Отделно и подозренията, че се заиграва индиректно с новия проект на Петков-Василев (четете повече тук) също разколебават Изпълнителното бюро.

От друга страна бургазлията Атанас Зафиров е перфектният кандидат, който да замести Кънев начело на листата. Зафиров вече изнесе битки като водач на листата на БСП, но в Сливен. Бургазлията е сред най-близките хора до лидерката на социалистите Корнелия Нинова и това също подхранва надеждата, че в червените редици може да има рестарт в битката за обществено доверие. 

Корозията на доверието към БСП доведе до поредицата от катастрофални резултати, именно под водачеството на Петър Кънев. Очакванията, че просто е нужно да се сложи човек, който да плати кампанията и хората сами ще гласуват за нас, стопиха 5 хиляди гласа само на последните избори. 

Редовите социалисти продължават да не възприемат добре колаборацията на Кънев с правителството на ГЕРБ, което му даде голяма част от поръчките за стотици милиони. Сред тях е въвеждането на новите ненужни екостикери, които ощетиха финансово над 2 милиона български шофьори.

Извън листата се очаква да останат доста от силните фактори в БСП на областно ниво, сред които бившият депутат и областен лидер Николай Тишев, соц-кланът от Камено- Боневи, както и червената крепост – Созопол, която по-скоро ще имат фасаден кандидат този път. Тези фактори допълнително може да доведат пореден слаб резултат на БСП в Бургаско.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега