Бургас, Политика, Топ новини

БСП-Бургас: 1000 лв. за новородено и по-евтини градски транспорт за пенсионерите

0

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов – член на ИБ на ОбС на БСП – Бургас презентираха петия модул от проектодокумента „Визия за Бургас“ – “Община Бургас-социална община”. Те представиха основни мерки и приоритети, които могат да допринесат за привличане и оставане на младите хора в общината. „Бургас като град намалява. Има възможност тази тенденция да бъде спряна“, посочи Николай Тишев.

„Ние сме за намаляване на таксите в детските градини до ниво от 25 лева на месец. Смятаме, че това е напълно приемлива  стойност.  На второ място предлагаме подкрепа на работещи и осигурени родители и на студенти с 1000 лв. еднократна помощ за новородено. С цел подпомагане на детското здраве, предлагаме също така  всяко родено дете в община Бургас да получи една безплатна бебешка кутия с всичко необходимо за първата година от неговото раждане. Наблегнали сме на това основните продукти да са български. Идеята е стойността на тази кутия да е 500 лв.“, разясни Христо Панайотов.

Другите мерки, които са залегнали в проектодокумента „Визия за Бургас“, са  – намаляване на местни данъци /например Данък сгради/ на работещи и осигурени семейства с деца до навършването на 18 години;  по-евтини карти за автобус за лицата над 70 години, ученици и студенти; платени стажове за студенти от Бургас в общинските дружества и администрация. „За да бъдат задържани младите хора в Бургас, трябва да им се даде възможност – първа стъпка в кариерата, да могат да почувстват какво е да си в работна среда“, заключи Панайотов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега