Общество

Британски медии публикуваха името на предполагаемия отровител на Скрипал

0

Британските медии публикуваха името на предполагаемия участник в отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Става дума за бивш служител на руското разузнаване, който е бил известен на колегите си под няколко псевдонима. Един от тях е Гордън като се знае, че той е използвал и името Михаил Савикис. Свидетелство срещу Гордън е дадено от друг бивш служител на руските специални служби.

Информацията бе публикувана първоначално от изданието Daily Mirror, което се позовава на британската полиция. Според данните заподозряният вече е напуснал Великобритания. Полицията е отбелязала, че по случая „Скрипал“ е работила група от общо 6 човека.

Името е станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на бившия агент на КГБ Борис Капричков.

Той дава информацията, че Савикис е ползвал поне два псевдонима.

„Той беше красив, представителен и бързо спечели доверието на другите. Гордън се занимава с бойни изкуства и специално с жиу-житцу. Учи в университета в Рига и получава диплома по право “, казва Капричков, добавяйки, че Гордън обикновено използва като прикритие образ на преуспяващ бизнесмен, свързан с охранителната индустрия.

Лондонската полиция прави много задълбочено разследване по случая, проверявайки камери от различи улици в града, анализирайки пристигналите наскоро хора от Русия и т.н. Британските детективи обаче са сигурни, че всички заподозрени вече са напуснали страната.

Самият Карпичков заяви, че в замяна на свидетелски показания очаква да получи държавна защита във Великобритания, защото се страхува за живота си.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега