LifeStyle, Общество

Британска болница лекува пристрастени към bitcoin

0

Болница в Обединеното кралство предлага лечение, което има за цел да помогне на хората, които са развили зависимост от търговията с криптовалути, съобщава “Индипендънт“.

Болница Castle Craig в Шотландия, която провежда рехабилитационни курсове за хора с наркотични, алкохолни и хазартни зависимости, стартира програмата си, след като получила запитвания за лечение на подобни проблеми с криптовалутите.

Според експертите търговията с цифрови валути или активи, като например bitcoin, може да се превърне в поведенческа зависимост, подобно на онлайн хазарта, като някои потребители изпитват необходимост да следят цените минута по минута. Около 13 милиона души търгуват с криптовалути в целия свят.

Марк Грифитс, професор по поведенчески зависимости в Университета Нотингам Трент, коментира: “Пристрастяването към криптовалутите е подтип на онлайн наркоманиите. Виждам го като напълно сходно с пристрастяването към хазарта”.

Крис Бърн, терапевт по хазартни зависимости в болница Castle Craig, казва още: “Пазарите с висок риск, какъвто е този на криптовалути, привлича вниманието на проблемния комарджия”. 

 Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега