LifeStyle

Британците тестват ленти за зареждане на електромобили

0

Какъв ли би бил животът, ако не се налагаше никога да спираме на бензиностанции, за да зареждаме автомобилите? Може би ви е трудно да си представите? Именно това удобство планира да осигури британската държавна компания за поддръжка на пътищата в Англия Highways England на шофьорите на електромобили.

Идеята е екологичните превозни средства да бъдат оборудвани с безжична технология и шофирани в ленти, под които са разположени електрически кабели, генериращи специално електромагнитно поле.

Лентите ще бъдат тествани в продължение на 18 месеца, преди да бъде взето решението дали техниката да бъде вградена в националната пътна мрежа.

Правителството на Великобритания вече е заделило 500 милиона паунда, за да запази водещата позиция на страната в разработката на тази технология през следващите 5 години.

„Транспортните технологии се развиват с голяма скорост и ние сме отдадени на това да подкрепяме все по-широкото разпространение на превозни средства със свръхниски въглеродни емисии по британските магистрали и първокласни пътища”, посочи главният инженер на Highways England, Майк Уилсън.

„Експериментите с безжичната технология ще благоприятстват създаването на по-устойчива пътна мрежа в Обединеното кралство и ще открият нови възможности за бизнесите, от които транспортът на стоки в рамките на страната е важна част”, допълва той.

Това не е първият случай, в който подобна технология вижда бял свят: през 2013 година южнокорейският град Гуми построи 12-километрова отсечка, която позволява на специални автобуси да се зареждат по сходен начин.

Източници: BBC, Bored Pandа


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега