Uncategorized

Британците настояват за безвизово пътуване след Брекзит

0

Великобритания трябва да се стреми към постигане на безвизов режим на пътуване между Острова и ЕС в предстоящите

преговори по Брекзита. Това заяви днес асоциацията на туристическите агенции в Обединеното кралство, допълвайки, че преходно споразумение би могло също да подпомогне сектора, информира Ройтерс.

Великобритания официално започна процеса по излизане от Евросъюза миналата сряда. Авиокомпаниите в страната настояват секторът им да бъде приоритетен в предстоящите 2-годишни преговори, за да няма нарушаване на полетите.

Асоциацията на британските туристически агенции посочи, че запазването на безвизовото пътуване между ЕС и Великобритания след Брекзита е сред приоритетите й.

Други цели, които си поставя агенцията, включват защита на възможността британците да пътуват свободно до Европа и извън Стария континент и гарантирането на потребителските права, както и стабилност и възможност за растеж за британските компании.

Според асоциацията може да има нужда от преходно споразумение, което да дава сигурност на клиентите, тъй като някои почивки са продадени година и половина напред.

Великобритания трябва да излезе от ЕС през март 2019 г., без значение дали ще бъде постигнато споразумение по условията на това излизане.

За разлика от търговските спогодби, за които ще важат разпоредбите на Световната търговска организация (СТО), ако няма сделка, авиационният сектор не разполага с резервен вариант, посочва асоциацията в доклад.

Източник: БТА


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега