Бургас, Политика, Топ новини

Бриго Аспарухов ще отговаря за БСП-Бургас

0

След избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП на Конгреса в началото на май тя определи 17 души за членове на тясното ръководство на партията, сред които не бе Мерджанов.

В новото бюро няма човек, свързан с региона и не беше ясно на кого ще бъде поверена областта. По информация на blitz.bg Бриго Аспарухов ще замести Атанас Мерджанов като отговорник за структурите на БСП в Бургаска област. Решението е взето в Изпълнителното бюро на партията.

70-годишният бивш разузнавач и щатен служител от тоталитарната Държавна сигурност Бриго Аспарухов е бил част от Първо главно управление в ДС, което се води външно разузнаване по времето на БКП.

В годините на прехода това управление се преобразува в Национална разузнавателна служба, а Аспарухов й става директор в периода 1991 – 1997 г.

Досега Атанас Мерджанов отговаряше освен за Бургас, но и за структурите в Ямболско. Аспарухов обаче няма да контролира тази област, а тя ще бъде поверена на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. За Сливен пък ще отговаря Крум Зарков. Кирил Добрев поема Добрич и Габрово, а Драгомир Стойнев – Хасково и Шумен. Красимир Янков логично ще отговаря за своя регион – Варна.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега