Uncategorized, Бургас, Култура

Брейк денс, бийт бокс и екзотични ритми в спектакъла “Ритъмът на Корея”

0

Впечатляващият музикално-танцов спектакъл “Ритъмът на Корея” ще бъде представен пред бургаска публика на 22 април /неделя/ от 17.00 часа в Операта.

“Ритъмът на Корея” е представление, което съчетава традиционни и съвременни музикални етюди, изпълнени от “Чонгга Акхуе”, както и танцови изпълнения на “Чинджо Крю” – водеща корейска брейк денс група.

“Чинджо Крю” е брейк денс група, която е спечелила многобройни награди на международната сцена, включително и първи места на “Break the Floor” 2018, 2017 и 2016 във Франция, “Floor Wars” 2018 в Дания, “R16” в Република Корея и много други. Този световно уважаван състав е известен с креативност, енергия и със създаването на сложни улични танци.

“Чонгга Акхуе” е високо оценен музикален състав, който е основан през 2000 г. Техните изпълнения са изгради въз основата на традиционни жанрове като кагок и пансори, но техният репертоар е разнообразен, създаващ пространство отвъд жанра, където миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно, като по този начин запазват и трансформират наследството на техните предци.

На българската сцена “Чинджо Крю” и “Чонгга Акхуе” ще пресъздадат уникалния и вдъхновяващ ритъм на Корея. Концертът се организира от Посолството на Южна Корея в България, със съдействието на Почетното консулство на Южна Корея в Бургас и Община Бургас. 

ПРОГРАМА

Чинджо Крю

 

1.      Маски танц с корейски традиционни маски

2.      Та – изпълнение, наградено с първо място на R16 (годишен международен брейк денс турнир)

3.      Бийт Бокс К-поп мелодии, изпълнени от един от най-добрите бийт боксери на Корея

4.      Бийт Бокс & Брейк Денс

5.      The Bounce Breaking динамично изпълнение, включващо известен трик на Чинджо Крю

Чонгга Акхуе

1.      알리오 Би ли искал да знаеш как се чувствам?

Обвинение, насочено навътре, без някой да го чува или да отговаря. Дори и днес тъжната история на войната продължава по целия свят. Корея не е изключение. Много мъже и жени са загубили живота си във войната. Мислейки за майките, които са живяли в обвинения без никой да подозира, ние превърнахме тяхната история в песен.

2.      염양춘 Мека пролет

Тази песен обикновенно се изпълнява соло от един духов инструмент, който създава сложна мелодия, но в това изпълнение традиционната мелодия е преструктурирана чрез добавяне на нови елементи.

3.      영정거리 Ритуална музика от провинция Хуанхе

Корейските ни предци са вярвали, че божества населяват всяко кътче от къщата. Преди всяко ново начинание, тези божества се умилостивяват с радостна музика.

4.      얼싸 Шаманска ритуална музика от провинция Хуанхе

Тъжната мелодия на бамбуковите флейти – тегъм и пири се издига, тъгата се разпръсква и се изпълнява шамански ритуал, който носи успокоение.

5.      난봉가 Любовна история

Народна песен от провинция Хуанхе, която представя изчистения звук на струнните инструменти каягъм и адженг.

Концертът ще бъде представен в Операта в неделя.

 

 

 

 

 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега