Vox Populi

Братоубийствената война на десницата завърши успешно

1

Братоубийствената война на десницата завърши успешно. Всички братя са победени. Но млъкни, сърце. Всяко зло – за добро. За един бит двама небити дават т. е. очаква се, когато губиш, да поумняваш. Нещо което не се случва често в “синия” лагер.

Основен препъни камък пред т. нар “градска” десница се оказа отношението към ГЕРБ. Тези, които отрекоха дясната им принадлежност, всъщност помогнаха за окончателното изграждане легитимността на ГЕРБ като единствен парламентарен представител на десницата, като единствен смислен противник на БКП/БСП.

Реформаторският блок пък не успя да убеди избирателите, че подкрепата му за управлението на ГЕРБ е принципно сътрудничество на сестрински партии, а не неутолима лакомия за държавни постове. Поставен в цайтнот, десният избирател избра сигурното и това даде на ГЕРБ още 16 депутати.

Тези, които запазихме някаква срамежлива преданост към “автентичната” десница, сега ближем поредните си рани. Мисля, че за тези, които останахме с пръст в уста единственият изход е обновлението. Нужно е от разпарчетосаните си редици да изградим единна и еманципирана от ГЕРБ нова десница.

Има достатъчно важни мотиви, които ни задължават да го направим.

Новото правителство ще се роди в грях. То няма как да се бори ефективно нито с мафията и олигархията, нито с креатурите на ДС. Така, както котките гонят опашките си, така и новото народно събрание ще преследва престъпниците в съдебната система. Никоя реформа няма да се извърши докрай, популизмът ще достигне своя разцвет. Така, че работа колкото искаш. Стига да има мераклии да я вършат.

Наистина “и да паднем и да бием все ще се напием”, но не е ли време да поотрезвеем и се хванем за метлите.

 

за автора: Красимир Коларов е университетски преподавател, математик, на последните избори беше кандидат за депутат от Реформаторския блок


1 Коментар

  1. Киро Проданов март 27, 2017 at 21:10 -  Отговор

    Споделям написаното от Красимир Коларов. Трябва сериозен обмен на информация за истинските, а не за невидимите и прикрити причини за разделението на десните демократи и републиканци. Какви са били пречките пред почти еднаквите идеи и цели в програмите им да се постигне единение? Национал-социализма или шовинизма ще бъде фактор в управлението на властта под егидата на ГЕРБ? Защо реформите не са обединителен център на десницата? Има ли персонални виновни и в какво точно е тяхната отговорност, нека това стане безрезервно ясно и вероятно тогава ще бъде отворен пътя на единението.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега