Политика, Топ новини

Борисов: Времето на моята толерантност приключи

0

„Искам да кажа на моите опоненти – времето на моята толерантност приключи“.

Това каза лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов за опонентите си по време на пресконференцията, на която от партията представиха приоритетите си от предизборната платформа на партията.

„Времето да търсим толерантността, съединението на нацията, две години го правихме. Темата за проверките само ме радва. Да видим какво ще изкарат. Много добре знам, че това, което правят сега е страна в предизборната кампания. Всяко едно изречение, което спестява чудовищните манипулации и кражби, се опитват върху нашето име да го насложат. Тези, които разбиха КТБ не могат да го припишат на нас. Не могат да го припишат на нас, ние бяхме в опозиция. Надявам се много скоро вече да има обвинителен акт по КТБ“

„Опитват се да насложат петно на нас, но няма да го допусна. Всеки ден срещаме агресия. Тези, които доведоха Батко и Братко щели да строят магистрала – това вече е брутално“, възмути се Борисов, цитиран от vevesti.

„Мога да говоря с часове на всеки който иска да ми опетни името“, заяви Борисов.

„Знам цената, за да има експлозия колко си готин, каква е. Знам я цената, предложена ми е, не съм я приел“, каза още той.

„Проверявайте ни от сутрин до вечер. Медиите толкова ни проверяваха, че не ни пука. Виждате, че и румънският модел се счупи. Скъпи мои журналисти, вие забравихте ли правителството на Станишев ни завеща преди да си тръгне. То е едно към едно със закона в Румъния. Много къса памет имате“, обърна се Борисов към журналистите.

„Правилно във МВнР проверяват как са договорени без обществена поръчка телефонни централи, но питам как Драгомир Стойнев поръча реактор за 5 милиарда и ако не бяхме дошли ние с политическата си воля да спрем тази кражба, за какви пенсии и заплати щяхте да имате?, попита Борисов.

„Ако съдът се произнесе по един начин, на практика следващото НС трябва да се събере, да промени избирателния закон, да се разпусне и отново да се проведат избори.Очаквам в следващите една или две седмици съдът да се произнесе за законността на референдума. Ако съдът се произнесе по един начин, на практика следващото НС трябва да се събере, да промени избирателния закон, да се разпусне и отново да се проведат избори. Това означава едно определение на съдът, което ще даде. Това го казвам като хипотеза, че се подготвяме и в единия, и в другия случай. Съдът може да има две решения – или признава, или не признава референдума“, каза Борисов.

„Имаме предложение за машинното броене – да видим дали не могат да се произведат такива машини в България.

Какви ли не тези чухме тук. Ние също сме „за“, макар че не решава основният въпрос с купуването на гласове. Чух, че около 18 млн. лв. е наемът. Ако е двойно повече и има определение на съда за референдума, това означава отново да платим наем“, каза Борисов.

„Ако не се създаде правителство, не виждам как ще се състави. Може да се окаже, че някой си получава по 20-30 млн. лв. огромни пари. Затова от страна на ГЕРБ – ще декларираме 100% подкрепа и да видим дали не може да се произведат такива машини в България. Защото те много често ще бъдат използвани. Ние сме атакувани от всички за всичко, но ние няма да ги атакуваме, да намерят и бързо да го направят. Поне да знаем, че тези 13 000 машини ще са собственост на държавата. Знам как платихме спартаните, знам как платих правителствените еърбъси. Кой ги докара? Коя партия ги договори? Два, за да ходим сега с по-евтини. Изведнъж масово се проверява ГЕРБ“, заяви Борисов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега