Политика

Борисов: ТОЛ системата става държавна

0

Ако в понеделник не стартира ТОЛ системата, имаме готовност да стане държавна.

Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов при прерязване на лентичката на ремонтирания бул.”Васил Левски” във Варна. 

А мотивите да се вземе крайното решение: “Губим по 1.5 млн.лв. на ден”, “2 години положихме кански усилия” и “постоянно се обжалва”. 

“Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, това са пари, които отиват пряко в пътна инфраструктура, в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме.

Тогава ТИР-овете над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек”, коментира Борисов, цитиран от агенция “Фокус”.

 

Премиерът коментира и казуса с магистрала “Струма” – “Европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма. Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат накуп”.

Борисов коментира и магистрала “Хемус”: “Не искаме да допускаме това, което навремето се случи за Бургас – “Тракия” влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да може да спасим града и го спасихме. Черите лота на “Хемус” се проектират, започва изграждане и до Севлиево вече нещата вървят, както и от Белокопитово към Търговище. Варна вече далеч изпреварва Бургас. С „Хемус“ и всичко това, което правим, сега ще почнат да мърморят другите. Аспаруховият мост, откакто беше построен, не беше пипан”.

Борисов обясни, че има решение “Хемус” да изнесе тежкия трафик при аерогарата към пристанището, където текат отчуждителни процедури. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега