Политика, Топ новини

Бойко Борисов не подкрепя връщането на цигарите в заведенията

0

Министър-председателят Бойко Борисов не подкрепя идеята на вицепремиера Валери Симеонов за либерализиране на режима на тютюнопушене в заведенията.

Това обяви самият премиер в отговор на въпрос на bTV след конференция на фирмите в тютюневия сектор, на която присъства заедно с част от министрите.

Всеки лидер на партия в коалицията има своето мнение, но въпросът не е поставян на коалиционния съвет. Ако бъде поставен, ГЕРБ няма да подкрепи предложението, каза Борисов и припомни, че именно неговата партия е въвела забраната, а и той подкрепя всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве.

В средата на месеца Симеонов предложи с промяна в Закона за здравето пушенето в обособени помещения в заведенията отново да бъде разрешено.

„Това е негово мнение (на Симеонов, бел. ред.) изразил го е. Не сме говорили, но това не значи, че не може да има мнение. Демокрация е, плурализъм на мнения – аз подкрепям това нещо“, каза още Борисов.

Сега пушенето в заведения е напълно забранено. Изключение законът прави само в специално обособени места, но само когато прозорците са отворени.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега