Политика

Борисов на конгреса на Дончева: И най-големите противници трябва да си прощават

0

Дори и най-големите противници трябва да си прощават. Татяна Дончева винаги ми е била противник, но в същото време винаги съм я ценял. Има хора с големи усти, но говорят глупости или е обидно да ги слушаш. С нея сме имали много спорове, но винаги съм уважавал мнението й.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на конгреса на партията на Татяна Дончева – “Движение 21”, който се провежда днес в НДК, предаде репортер на БГНЕС. Борисов дойде на конгреса заедно със столичния кмет и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и обяви, “неслучайно българският народ и религия е отредила един ден дори най-големите врагове или противници да си поискат прошка”.

“Когато получихмe поканата с кмета Фандъкова, всички реагираха като нещо много изненадващо, ама що? Няма логично обяснение – освен едно, че и най-големите политически противници трябва да си прощават”, каза Борисов. Видяхме с отрицанието, с омразата докъде я докараха държавата, продължи Борисов и отчете, че “времената в света са много тежки”. “Предишните години тежки финансови, сега на другата ни граница е война. Въпреки усилията на Франсоа Оланд, президентът Путин и Порошенко, войната не спира”, анализира премиерът.

Бойко Борисов не пропусна да коментира и ситуацията в Гърция, като посочи, че “с това отлагане на гръцкия дълг и тези уж компромиси, всъщност вече няма да се казва Тройката, а трите институции”. “Няма да се казва преговори с Тройката, а с трите институции – това е най-голямото постижение на преговорите”, обясни Бойко Борисов.

Според Борисов 185 млрд. дълг се връщат с икономии и крупни мерки и няма как по друг начин. “Има теми, които в политиката се изисква разбирателство и на най-големите противници. Затова сме дошли да покажем, че противниците в политиката и хората с други тези не са ни врагове. Когато нещо е важно за държавата – да седнем и да говорим”, призова Борисов.

Пред гостите на конгреса на “Движение 21” той посочи, че утре може те да са управляващи и този диалог трябва да съществува. Той даде за пример и сегашната конфигурация на правителството, като коментира, че ако преди четири месеца са го били попитали дали такава конфигурация е възможна, той щял да отговори, че това е абсурдно.

източник: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега