Бизнес, Политика, Топ новини

Борисов е поискал от Гинка контролен дял от активите на ЧЕЗ (ВИДЕО)

0

България иска най-малкото контролен дял от активите на ЧЕЗ у нас, стана ясно от съвместно изказване на собственика на „Инерком България“ Гинка Върбакова, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев след среща при министър-председателя Бойко Борисов.

Днес Върбакова заминава за Чехия, за да разговаря с продавача за възможноститетова да се случи.

„Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на нашата сделка, и притесненията, които изразяват всички. Водихме разговори за това, че премиерът желае да има пълен контрол върху сделката и компанията, която ще придобием“, каза Върбакова, като уточни, че контрол означава, „за да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители“.

„Това са вече разговори, които ще водим с ЧЕЗ с продавача. Преди това не бих могла да коментирам каквото и да било“, посочи още тя.

„Ако това ще успокои крайните потребители, да, склонна съм държавата да има участие в сделката. Склонна съм да прехвърля договора, който имам, стига продавачът да е съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят“, каза Върбакова.

По думите ѝ „финансирането е напълно публично“ и ще е от международни банки.

„Няма участие на български банки във финансирането“, каза Върбакова.

Тя подчерта, че едва на тази среща се е запознала с премиера.

Държавата иска „най-малкото контролен дял“, каза министър Горанов, цитиран от bTV. Той коментира, че разговорите са на твърде предварителен етап.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега