Общество, Топ новини

Борисов обсъжда в Дубай интензивно икономическо сътрудничество

0

Продължава официалната визита на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски емирства (OAE).

В Дубай Борисов се среща с вицепрезидента и министър-председател на монархията шейх Мохаммед бин Рашед Ал-Мактум. Там живеят около 7000 български граждани, предава БНТ.

По време на срещата в търговския и финансов център не само на Обединените арабски емирства, но и на Близкия изток въобще – Дубай, двамата премиери обсъждат теми от общ интерес – развитието на политическия диалог между България и федералната монархия, както и по-интензивно сътрудничество в икономиката, инвестициите, отбраната, борбата с тероризма, иновациите и технологоите.

На срещата си с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на ВС на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян премиерът ваче изрази желанието и намерението на страната ни да участва в Световното универсално изложение “Експо 2020”, които ще се проведе в Дубай в периода октомври 2020-април 2021 г.

“Срещнах се със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на ОАЕ шейх Сайф бин Зайед Ал-Нахаян. Обсъдихме изграждането на ефективно партньорство в стратегически важни области, сред които сигурността и борбата с тероризма. Стъпка напред в отношенията между двете държави е постигнатото взаимно признаване на свидетелства за управление на МПС, което беше дългоочаквано събитие за съгражданите ни в ОАЕ”, се посочва в официалния му профил във Facebook.

“С престолонаследника на ОАЕ и с външния министър на страната разговаряхме за сътрудничество в сферите на дигиталните технологии, образованието, изкуствения интелект и селското стопанство. Моята амбиция до края на годината двете държави да подпишем договор за сътрудничество”, посочва Борисов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега