LifeStyle

Борбата с холестерола е най-голямата грешка на всички времена

0

Отхвърлянето на животинските мазнини и борбата за понижаване нивата на холестерола имат “катастрофални последици за здравето” на човечеството, заяви член на Британската асоциация за обществено здраве (Public Health Collaboration) и Националния форум за борба със затлъстяването (National Obesity Forum – NOF).

С унищожителния доклад на NOF може да се запознаете тук.

Анализирайки многогодишни научни изследвания, учените са установили, че всички опити да се докаже пряка връзка между употребата на животински мазнини и повишения риск от сърдечно-съдови заболявания, са неуспешни, съобщава Тhe Verge.

Дългогодишната пропаганда, чиято цел е да убеди милиони хора да изключат от хранителния си режим животинските мазнини и да пият само нискомаслени млечни продукти, донесе само вреда, заключават изследователите.

Нискомаслената диета води до това, хората да компенсират липсата на калории с въглехидрати, от които лесно се усвоява главно захарта. Това води до увеличаване на производството на инсулин в организма, а след това – и до натрупването на глюкоза, която ако не се изгори като енергия, се превръща в мазнини.

Такова хранене само увеличава вероятността за затлъстяване и съпътстващите го заболявания, казва Дейвид Хаслам (David Haslam), шеф на Британския форум за борба със затлъстяването.

Яжте мазнини, за да не страдате от затлъстяване.

Лекарите обвиняват борбата с холестерола за глобалната епидемия от затлъстяване. Мащабът на епидемията става все по-страшен. В някои страни, например САЩ, страда от затлъстяване една трета от населението.

Британските лекари призовават за връщане към класическата схема на хранене, която включва тлъсто месо (в разумни дози), масло и така нататък.

По-добре да се изключат нискомаслените храни, твърдят лекарите.

Здравословната храна – риба, месо, яйца, ядки, мляко – съдържа мазнини и това е една нормална диета, подчертават авторите на изследването.

“Яжте мазнини, за да не страдате от затлъстяване”, – заключава Йън Брум (Iain Broom), професор в Университета в Абърдийн, един от авторите на публикацията.

Резултатите от проучване на denkstatt Bulgaria с KC2: “Обществено-икономически въздействия на предлаганите нови данъци върху някои видове храни”.

източник: offnews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега