Бургас, Политика

Бойко Станкушев ще води коалицията “Десните” в Бургас

0

От новосъздадената коалиция обявиха имената на всички водачи на листи, а за водач на Бургас бе посочен журналистът Бойко Станкушев. “Десните” събра на едно място бившите министри от кабинета “Костов” Надежда Нейнски, Илко Семерджиев и Муравей Радев. Официалните партии, които съставляват коалицията са “Синьо единство”, ЕНП на Мария Капон и БДФ на Жаклин Толева.

Той е на 59 г., роден в гр. Плевен. Магистър по „Философия“ и „Социология“ на СУ „Св. Климент Охридски“.От 1979 г. работи в Българската национална телевизия (БНТ) като репортер, редактор и отговорен редактор в предаванията „Новини“, „В края на деня“,„Светът в действие“ и „Панорама“. От 1990 до 1992 г. е водещ на актуалното седмично предаване „Панорама“ и програмен директор на Първа и Втора програма на БНТ.

С политиката го свързват предизборните студия на СДС по време на кампанията преди първите демократични избори в страната, на които е бил главен редактор.

Съучредител на независимата журналистическа организация „Форум Свободно слово“ на Българската медийна коалиция. Основател и пръв председател на Телевизионен синдикат „Подкрепа“ в БНТ през 1989 г. Председател на Националната организация на кабелните оператори в няколко поредни мандата. Съучредител на Атлантическия клуб в България. През август 2010 г. е избран от Съвета за електронни медии за член на УС на Българската национална телевизия. Омбудсман в БНТ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега