Култура, Топ новини

Богата музикална програма на “Флората” до края на месеца

0

В двора на Експозиционен център „Флора“ в края на август ще оживеят вечните френски шансони, ще внесат неподправен колорит незабравими ритми в изпълнение на виртуозът -акордеонист Мартин Любенов в спектакъла „Цигански колела“, а на 30 август ще приключат с космическата музика на голямата Диана Дафова.

На 24 август от 19:30 часа гостите и гражданите на Бургас ще могат да се насладят на великата френска музика с Маестро Александър Кипров и Мира Радева. Творческият тандем ще поднесе незабравими емоции на публиката.

Ето какво споделя Мира Радева:

„Този спектакъл е плод на една мечта, която тихичко ме е следвала през целия ми живот. А има ли смисъл животът без мечти? И къде е въобще смисълът, ако не вървим след идеите, мечтите и вдъхновението си… Този спектакъл е разказ за музиката, но и за идеите, които ни докосват и движат света…а най-вече за добротата и любовта…Мисля, че ние българите сме песимисти, скептици, защото се страхуваме да си даряваме в достатъчна степен доброта и любов. Френската музика от 20-ти век, за която разказвам в спектакъла носи тази доброта и тази любов… но тя носи нещо повече – интелектуална и емоционална провокация… искренният разказ за скритите страни на живота, които излизат извън руслото на обичайното, на всекидневното…Спектакълът е базиран, както върху много популярни мелодии, така и по-малко известни, но пък силно докосващи сърцата шансони. И първите и на вторите крият изненади, неизвестни за широката публика.”

На 27 август от 19:30 „Цигански колела“ по текст на Здрава Каменова , в изпълнение на Наталия Цекова и акордеонистът Мартин Любенов ще взриви публиката от цветни емоции, а на 30 август от 20 часа Диана Дафова ще разкрие душата си в най-новия си концерт-спектакъл „ Това чудо (вище), наречено живот!“

В него тя отправя послания за доброта и хармония във вселената и с ангелския си глас зарежда зрителите с позитивна енергия. Не пропускайте да изживеете този празник на душата.

Билети се продават на касата на “Часовника” и на касата на Операта.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега