Бургас, Политика, Топ новини

БНБ: Фирмата на Петър Кънев прави дигитална система за бюлетините

0

Демакс Ди Пи Ай АД (семейната фирма на Петър Кънев – водач на листата на БСП в Бургас) ще получи пари за работа по бюлетините. Това стана ясно от отговор на БНБ до колегите от “19 минути”, които бяха отправили официално запитване относно участието на червения олигарх в изработката на изборните книжа за поредна година, в разрез със закона.

От отговора на БНБ става ясно, че фирмата на Кънев ще получи нова порция пари “за изработка и поддръжка на дигитална система за верифициране и електронно одобрение (чрез електронен подпис) на съдържащата се в бюлетините информация от всички РИК, респ. ЦИК, за партиите, коалициите и независимите кандидати, в съответствие с изискванията на Изборния кодекс и съгласно изискването на ЦИК , т. 2.3. от Решение № 687-ПВР/НС от 06 октомври 2021 г”.

Цената на този плеоназъм остава тайна, въпреки задължението на централната банка да я обнародва.

Напомняме, че фирма на червения депутат получава 108,5 хил. лв. за предпечат на бюлетини избори поред, при положение, че истинската цена на тази услуга е от 2 000 до 5 000 лв. Отделно е и печатът на изборни протоколи, които пак Къневите фирми правят.

На предходните избори Кънев печата няколко милиона хартиени бюлетини, въпреки машинния вот.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега