Бургас, Общество

БМЧК-Бургас обявява конкурс за есе на тема „Доброволчеството – хуманизъм в действие“

0

Български младежки червен кръст-Бургас обявява конкурс за есе на тема “Доброволчеството – хуманизъм в действие”. Могат да кандидатстват млади хора на възраст 12-29 г. Предложения се приемат до 3 декември, включително, а на 5 декември – Международен ден на доброволеца, ще бъдат обявени победителите.

Награден фонд:

1 място – 100 лв. под формата на ваучер за книги;

2 място – 60 лв. под формата на ваучер за книги;

3 място – 40 лв. под формата на ваучер за книги.

Изпратете своето есе на e-mail: chervenkrast_bs@abv.bg (минимум 1 страница печатен текст), придружено от кратка автобиографична справка – име, години, адрес, тел., уч-ще/университет, интереси и др.

Междувременно бургаските червенокръстци подготвят поредица от събития, с които да почетат бургазлиите за пример в Международния ден на доброволчеството 5 декември.

* Културен център “Морско казино”, зала “Петя Дубарова”

10:00 – 12:30 ч. – Дискусионен форум “Доброволчеството – хуманизъм в действие” – част I , с участието на представители на местната власт, НПО, общественици и медии. Награждаване на доброволчески организации. Обявяване на победителите в конкурса за есе.

12:30 ч. – 13:30 ч. – Коктейл

14:00 ч. – 16:00 ч. – Семинар “Доброволчеството е яко”, отворен за младежи с интерес към темите доброволчество и активно гражданство

16:00 ч. – 17:00 ч.- Демонстрация на доброволци по Първа долекарска помощ

17:30 – 19:00 ч. – Дискусионен форум “Доброволчеството – хуманизъм в действие” – част II

В залата ще бъде подредена фото изложба на тема “Доброволчествo”, както и селекция от най-добрите детски рисунки по темата. Към отбелязването на този специален ден ще се присъедини и Община Бургас. Тя има честта и задължението също да се отблагодари на своите доброволчески формирования, които са винаги готови да откликнат при пожар през лятото или при наводнение през есента. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега