LifeStyle

Бизнесдамата, която 27 години не е ползвала и 1 ден отпуск

0

Представяте ли си да работите непрекъснато, без никаква ваканция или почивен ден? Не, нали? Е, не такъв е случаят с 61-годишната Донг Минжу, считана за най-успешната бизнес дама в Китай. За целия си трудов стаж от 27 години тя не е ползвала нито един ден отпуска.

Донг е начело на компанията за климатични инсталации Gree Electric, чийто бизнес е на стойност 22 милиарда долара. Родена е през 1954 г. и е най-малката от 7 деца в семейството. Като дете мечтаела когато порасне, да стане войник.

След като завършва образованието си през 1975 г., започва работа в държавната администрация към химическа лаборатория. Работи там 15 години. 

През 1990 г., когато е 36-годишна и наскоро овдовяла, решава да се премести в Зухай – по-развита икономически част на Китай, за да търси по-добра работа. Тогава започва работа в компанията Haley, която после се превръща в Gree Electric и от този ден е винаги на работното си място – буквално и фигуративно.

Изкачва йерархичната стълбица от най-ниското до най.високото ниво. През 1994 г. е ръководител на продажбите на компанията. Когато през 1996 г. Gree Electric излиза на борсата, Донг вече е вицепрезидент.

Днес, след като дълги години е начело, тя е превърнала Gree в най-голямата компания в света в областта на домашните климатични системи. Под нейно ръководство продажбите на фирмата минават онлайн, което се отразява силно на печалбата. Откакто е начело, акциите на компанията са нараснали с 2300%, което носи 12 млрд. долара приходи годишно.

Dong е известна с това, че е твърда в бизнеса, а също и работи усилено и е спечелила лоялността на над 70-те хиляди служители на компанията си. 

Паралелно с работата си, тя е успяла да издаде и 2 книги. Автобиографията й, издадена през 2006 г., която носи името Relentless Pursuit (Безмилостно преследване), е превърната в популярен телевизионен сериал.

Но фокусът върху работата си има и своята цена за Донг. Когато синът й е едва 12-годишен, тя го оставила да се прибира сам от летището с автобус, защото нямал време да го посрещне. Въпреки липсата на време за почивка и дори за най-близките й, бизнес дамата отказва да се извинява за това, че поставя работата си на първо място. Казва, че не се е омъжила повторно, защото цени независимостта си.

А относно почивката, твърди, че ще има достатъчно време за нея, когато се оттегли от бизнеса и се пенсионира.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега